Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Enginar

Enginarın gelişini sağlıklı bir sofra hazırlayarak kutlamak gerek! Enginarı sadece lezzeti için değil sağlık için de tüketenlerdenseniz yaprak kısımlarını atmayın, onları çiğ ya da zeytinyağlı olarak salata yapımında kullanabilirsiniz.

Kaç Kişilik Hazırlanma Süresi Pişirme Süresi
4 Kişilik 40 Dakika 45 Dakika

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 8 adet ayıklanmış enginar
  • 2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Servis İçin

  • 1/4 demet dereotu

Yapılışı

  1. Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile bir adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.

  2. Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, birer adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavrulur.

  3. Bir su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.

  4. Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 2 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su,  1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek zeytinyağını karıştırın.

  5. Geniş bir tencereye enginarları yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.

  6. Limonlu su karışımını da tencereye aldıktan sonra kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.

  7. Enginarınızı servis edin, afiyet olsun. 


10 Ocak 2019 Perşembe