2 top mozzarella peyniri
2 adet orta boy domates
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
3 yemek kaşığı Verde Erken Hasat zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)
1 demet rucola (italyan rokası) ya da körpe roka yaprakları
Domatesleri bol suda yıkadıktan sonra üzerlerini kurulayın, yeşil kısımlarını keskin bir bıçak ucu yardımıyla çıkartın.
Suyunu süzdürdüğünüz taze mozzarella peynirlerini kalın dilimler halinde kesin.
Domatesleri peynirlerle uyumlu olacak şekilde halka halka dilimleyin.
Servis tabağının orta kısmına bol suda yıkayıp kuruttuğunuz körpe roka yapraklarını öbek olarak yerleştirin.
Bir dilim peynir bir dilim domates olmak üzere servis tabağına dizin.
Üzerlerine çok az tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kekik serpiştirin.
Zeytinyağı ve nar ekşisiyle son dokunuşunu tamamladığınız salatayı bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Servisinde ev yapımı pesto sosu kullanmanın yanı sıra ince çekilmiş fesleğen ve Verde Erken Hasat zeytinyağını karıştırıp yeşil bir sos hazırlayabilir, çam fıstıklarını Verde Riviera zeytinyağında kavurduktan sonra salataya katabilirsiniz. Salatayı küçük parçalar halinde doğranmış mozzarella peyniri ve kiraz domateslerle de hazırlayabilirsiniz. Afiyet Olsun!