1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bağ renkli pazı
Taze nane (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
40 adet vişne
2 yemek kaşığı Verde Natürel Birinci Zeytinyağı
1 su bardağı su
Pirinci 20 dakika sıcak suda beklettikten sonra yıkayın ve süzün.
Soğanı ince yemeklik olacak şekilde doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Hafif renk alan soğana pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin.
Daha sonra harç için gerekli tüm malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte 3 dakika daha kavurun.
Ocaktan almaya yakın vişneleri ekleyerek bir kaç kez ezmeden karıştırın ve ocaktan alın.
Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suda 3 dakika bekletin.
Pazı yaprağına hazırladığınız iç harçtan koyun ve istediğiniz büyüklükte sararak tencereye yerleştirin.
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak suyu ilave ettikten sonra sarmaların üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 15 dakika pişirin.
Pazı sarmalarını servis tabağına alın ve üzerini minik yenilebilir çiçeklerle birlikte vişne ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Sarmaya lezzet katmak için taze limon dilimlerini ocakta közleyin ve servis tabağına ekleyin. Afiyet olsun.