4 adetpatlıcan
1 çay bardağı Verde Erken Hasat zeytinyağı
4 adetyeşil biber
3 adet soğan
200 gram kıyma
1 diş sarımsak
2 adet domates
1 tutam maydanoz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Patlıcanlar hafif kabuğu üzerinde kalacak şekilde soyulur, tuzlu suyun içerisinde yarım saat bekletilir.
Sonra kızgın zeytinyağının içerisine atılır ve pembeleşinceye kadar kızartılır.
Ayrı bir tavada soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur.
Soğanın rengi şeffaflaşınca kıyma eklenip kavrulmaya devam edilir.
Yaklaşık 5 dakika sonra üzerine rendelenmiş iki domates eklenir.
Suyunu çektikten ocak kapatılır tuz ve karabiber eklenir.
Kızarmış olan patlıcanların içerisine, hazırlamış olduğumuz harç yerleştirilir.
Üzerine biberler ikiye bölünüp konur. Bir adet domates de ay şeklinde kesilerek üzerine yerleştirilir.
Sonra fırın tepsisine yerleştirilir.
Sosu için bir su bardağı ılık suyun içerisinde bir tatlı kaşığı salça çözdürülünceye kadar karıştırılır.
Hazırlanan sos fırın tepsisindeki patlıcanların üzerine gezdirilir.
Önceden ısıtılmış fırının içerisinde 180 derecede yarım saat pişirilir.
Kaynak: https://izmirmekanrehberi.com
Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun!