İLETİŞİME GEÇ
Verde Mutfak Zeytinyağlı Yaprak Sarması
4
60 Dakika
45 Dakika
Türk Mutfağı
içindekiler

- 300 gram asma yaprağı

- 1 adet limon

- 4 yemek kaşığı VERDE Natürel Sızma Zeytinyağı

- 1 su bardağı sıcak su

 

iç harcı

- 1/2 su bardağı VERDE Natürel Sızma Zeytinyağı

- 3 adet orta boy kuru soğan

- 1,5 su bardağı pirinç

- 1 su bardağı sıcak su

- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

- 1 yemek kaşığı kuş üzümü

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı nane

- 1 çay kaşığı yenibahar

- 1/2 çay kaşığı tarçın

Verde
Natürel Sızma
Verde
yapılışı
  1. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da  koyup kavurmaya devam edin.
  2. Ilık suda 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
  3. Ardından sırasıyla; 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın ekleyip karıştırın.
  4. Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ilave edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
  5. Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak şekilde açın. Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
  6. Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına doğru ilerleyin.
  7. Tüm yaprakları sıkı bir şekilde sarın.
  8.  Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın.
  9. Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin.
  10. Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.

    Kaynak:  https://www.izmirmekanrehberi.com
servis
Verde 

Verde Erken Hasat zeytinyağı ekleyerek servis kaselerine alın ve soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!

Olio  Verde
Dünya'nın en önemli pirina yağı üreticilerinden olan Verde'den meyvemsiliği yüksek, gurme damaklara çok özel bir alternatif... Verde Yemeklik ürününe göre daha yüksek oranda Verde Natürel Sızma zeytinyağı içermesi, hafifliğinin yanında güçlü aroması ve lezzeti ile tüm zeytinyağlılarınızda güvenle kullanabilirsiniz.
Olio  Verde
Zeytinin sıkımından sonra kalan püresinden elde edilir, yüzde yüz zeytin ürünüdür. Bu Özelliğiyle ve içerdiği faydalı bileşenler ile bitkisel yağlardan ayrılmaktadır. Dünya'nın en önemli zeytinyağı tesislerinden birine sahip olan Verde'nin rafine teknolojisi sayesinde tattan ve kokudan arınmış çok hafif bir yağa dönüşür.
Olio  Verde
Erken Hasat
Verde
Taptaze zeytinlerden gelen eşsiz lezzet...
Yeşil zeytinler yere düşmeden, dalından erkenden toplanır ve özenle aynı gün içinde sıkıma gider. Tazeliğini hiç kaybetmeden şişelenen zeytinyağları, kendine has, taze kokusu ve eşsiz tadını muhafaza ederek sofralarınıza ulaşır.
Olio  Verde
Natürel Sızma
Verde
Yoğun sevenler için...
"Ege’nin Yeşil İncisi" Verde’den, serbest yağ asitliği derecesi en düşük, kusursuz bir zeytinyağıdır. Yemyeşil zeytin ağaçlarından özenle toplanan eşsiz zeytinler, önce güzelce yıkanır. Yıkanan zeytinler özenle sızdırılarak filtrelenir.
Olio  Verde
Natürel Birinci
Verde
Bitter sevenlere...
Ege’nin en güzel zeytinleri tam zamanında toplanır, özenle sıkılır. Verde Natürel Birinci Zeytinyağı şişesinde muhteşem salatalara ve ana yemeklere lezzet katar. Genizde bıraktığı yakıcı tat ile sofraların aranan lezzetidir.
Olio  Verde
Riviera
Verde
Hafif yemeklerin sırrı...
Tadıyla ve kokusuyla zeytinin o kendine has aromasını içerir. Ege’nin en lezzetli ve olgun zeytinleri özenle seçilir. Asitliği alınmış zeytinyağının hafifliğiyle, natürel zeytinyağlarının lezzetini bünyesinde birleştirir.
Olio  Verde
Verde
PİRİNA YAĞI
Lezzetli yemeklerin yeni mimarı...
Yüksek kalitede üretilen Verde Rafine Pirina Yağı’na, Verde Natürel Sızma Zeytinyağı ilave edilerek elde edilen yemeklik bir yağdır.

VERDE MUTFAK

Verde
En güzel patlıcan yemekleri ise Verde'yle olur. 
Verde
İşte Verde ile nefis zeytinyağlı yaprak sarması tarifi!
Verde
Taze fasülyeyi bir de Verde ile deneyin!
Verde
Sofraların vazgeçilmezi zeytinyağlı enginar artık Verdeli enginar!
Verde
Verde ile zeytinyağlı börülce bir harika.
Verde
Mutfakların şahı Zeytinyağlı Karnıyarık Verde ile bir başka!
Verde
Ayvalı Kereviz Carpaccio tok tutma özelliğini sayesinde diyet yapanlar tarafından sıklıkla terc
Verde
Mayhoş tadıyla Vişneli Pazı Sarma, zeytinyağlıların parlayan yıldızı...
Verde
Misafirlerinizin bayılacağı harika lezzet Zeytinyağlı İncir Dolması, Verde ile bir başka...
Verde
Mevsiminde pırasa lezzetini taçlandırmak isteyenler Zeytinyağlı Pirinçli Pırasa Yemeği
Verde
Tadına doyulmaz Zeytinyağlı Bal Kabağı Verde ile bir başka!
Verde
Verde ile Zeytinyağlı Kabak Sarma bir başka!
Verde
Hafif, sağlıklı ancak başlı başına lezzetli. İtalyan asıllı sofraların baş tacı "Caprese salata
Verde